Aardbeien­kwarktaart

Bereiding

Splits voor het deeg 4 eieren en klop het eiwit stijf.

Klop de eidooiers met 100 g suiker en 3 eetlepels water wit en romig.

Meng 120 g volkorenbloem met 1 eetlepel bakpoeder, meng de eidooiers erdoor en schep daarna het eiwit er voorzichtig door.

Doe het deeg in een, met bakpapier beklede, springvorm (Ø 26 cm) en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Klop 250 g slagroom op. Breng 700 g magere kwark op smaak met een paar druppels zoetstof en een paar druppels vanillearoma. Roer de slagroom erdoor

Haal de taart uit de vorm, laat afkoelen en halveer horizontaal.

Snijd voor de vulling 750 g aardbeien in stukjes en verdeel 2/3 daarvan over de onderste bodem.

Verdeel 1/3 van het kwar-room mengsel over de aardbeien. Leg de tweede bodem erop en bestrijk de taart met de rest van de room.

Zet de taart ca. 2 uur in de koeling. Bestuif voor het opdienen met 2 eetlepels cacaopoeder en
garneer met de overgebleven aardbeien.

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 20 g suiker   
  • 45 ml water   
  • 120 g volkorenbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder    
  • 750 g aardbeien    
  • 250 g slagroom, light    
  • 700 g magere kwark, naturel     
  • 2 druppels vloeibaar zoetstof
  • vanillearoma, paar druppels    
  • 2 eetlepels cacaopoeder, ongezoet

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,5 g
waarvan suikers 8,8 g
Vet 7,4 g
waarvan verzadigd 4,3 g
Eiwit 9,8 g
Vezels 1,1 g
Groenten 0 g
Kcal 178
Zout 0,18 g

Ingestuurd door: Weight Watchers