Aardbeienkwarktaart
- Hapje, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 140 minuten
- Aantal personen: 10
Bereiding
Laat de aardbeien ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de margarine. Meng het amandelmeel met de margarine en het ei.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Bak 10 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Doe de kwark in een kom en roer het vanillearoma erdoor.
Doe de blaadjes gelatine in een pannetje met een klein beetje water en verhit kort op laag vuur totdat het gesmolten is.
Klop met een mixer de gelatine door de kwark.
Snijd de aardbeien in stukjes en meng samen met het sap door de kwark.
Giet de aardbeienkwark op de bodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Je kunt makkelijk variëren met het soort fruit dat je lekker vindt.
Heb je nog kwarktaart over? Je kunt het ook invriezen. Snijd de kwarktaart eerst in punten en verpak luchtdicht.