Amandel panna cotta

Bereiding

Week de gelatine in een bakje koud water voor minimaal 5 minuten. 

Kerf het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit.

Verwarm de ongezoete amandelmelk (niet koken) samen met het vanillestokje, het merg en de vloeibare zoetstof. 

Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en laat dit oplossen.

Schenk het in glazen of bakjes en laat dit in de koelkast opstijven. 

Verwarm voor de chocoladesaus ongezoete amandelmelk samen met de chocolade tot de chocolade is opgelost. 

Schenk de saus op de opgesteven panna cotta en voeg wat rood fruit toe voor het serveren. 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 500 ml ongezoete amandelmelk 
  • 4 blaadjes gelatine 
  • 1 vanillestokje 
  • 32 druppels vloeibare zoetstof
  • 40 g Céréal Puur maltitol (chocola) 
  • 40 ml ongezoete amandelmelk 
  • 120 g rood fruit (diepvries) 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 6,4 g
waarvan suikers 1,2 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 1,3 g
Vezels 2,8 g
Groente -
Kcal 77
Zout 0,2 g

Ingestuurd door: Cynthia Durieux

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!