Amandel panna cotta

Bereiding

Week de gelatine in een bakje koud water voor minimaal 5 minuten. 

Kerf het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit.

Verwarm de ongezoete amandelmelk (niet koken) samen met het vanillestokje, het merg en de vloeibare zoetstof. 

Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit. Voeg de gelatine toe aan het mengsel en laat dit oplossen.

Schenk het in glazen of bakjes en laat dit in de koelkast opstijven. 

Verwarm voor de chocoladesaus ongezoete amandelmelk samen met de chocolade tot de chocolade is opgelost. 

Schenk de saus op de opgesteven panna cotta en voeg wat rood fruit toe voor het serveren. 

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 500 ml ongezoete amandelmelk 
  • 4 blaadjes gelatine 
  • 1 vanillestokje 
  • 32 druppels vloeibare zoetstof
  • 40 g Céréal Puur maltitol (chocola) 
  • 40 ml ongezoete amandelmelk 
  • 120 g rood fruit (diepvries) 

Koolhydraten 6,4 g
waarvan suikers 1,2 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 1,3 g
Vezels 2,8 g
Groente -
Kcal 77
Zout 0,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.