Ananas-kokos­koeken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de ananas in blokjes en dep deze goed droog met een keukenpapiertje. 

Doe alle ingrediënten, behalve de ananas in de kom van de keukenmachine. Meng dit kort. Met de hand mengen kan ook.

Hak de ananas heel fijn met een mes en meng het kort met een spatel door de rest van de ingrediënten. 

Bekleed een ovenschaal van circa 20 x 20 cm met bakpapier 

Giet het beslag in de vorm. 

Bak de ananas-kokoskoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven. Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier. 

Snijd de kokoskoeken in vierkantjes. Bewaar tot gebruik in de koelkast. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g havermout 
  • 2 eieren 
  • 250 g verse ananas 
  • 25 g geraspte kokos 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • snufje zout 

Koolhydraten 10,2 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 6,5 g
waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 3,6 g
Vezels 2,1 g
Groente -
Kcal 118
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!