Bereiding

Verwarm de melk tot lauwwarm.

Doe de volkorenmeel in een kom en meng er het gemalen anijszaad en zoetstof door.

Kneed het met de melk en de margarine en gist tot een soepel deeg.

Leg de deegbal in de kom en laat hem afgedekt 10 minuten rijzen.

Vorm er 6 broodjes van en leg ze op de bakplaat. Laat de broodjes afgedekt met een schone theedoek 30 minuten op een warme plaats rijzen.

Warm de oven voor op 200° C.

Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Ingrediënten

  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 2 theelepels gemalen anijszaad
  • 1 theelepel zoetstof (hittebestendig)
  • 1,5 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 zakje droge gist (7 g)

Koolhydraten 17,8 g
waarvan suikers 1,9 g
Vet 4,9 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4,9 g
Vezels 2,8 g
Groente - g
Kcal 141
Zout 0,09 g