Appel-kaneel­pannen­koekjes

Bereiding

Meng het amandelmeel met de eieren, melk en kaneel in een kom tot een glad beslag.

Verhit de olie in een kleine pan en bak vier pannenkoekjes op laag vuur tot ze lichtbruin zijn.

Boor het klokhuis uit de appel en snijd de appel in vier dikke plakken.

Bak de appelschijven 10 minuten op laag vuur in een pan met deksel.

Meng de crème fraîche met de citroen.

Serveer de pannenkoekjes warm met de schijf appel en een dot crème fraîche per pannenkoek.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 40 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel olie

Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 3 g
Groente 0 g
Kcal 106
Zout 0,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.