Volkoren pannenko­eken met appel en kaneel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g magere kwark
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g volkorenmeel
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
293 kcal
Koolhydraten
25,4 g
- waarvan suikers
10,6 g
Vet
11,6 g
- waarvan verzadigd
2,9 g
Eiwit
19,3 g
Vezels
3,8 g
Groente
0 g
Zout
0,36 g

Bereiding

Breek de eieren in een kom. Voeg de magere kwark, kaneel en het volkorenmeel toe en klop tot een glad beslag.

Was de appel, snijd in dunne schijfjes en verwijder het klokhuis (eventueel met een appelboor).

Verhit een scheutje vloeibare margarine in een koekenpan. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel er een paar appelschijfjes over.

Bak de pannenkoek gaar en herhaal met de rest van het beslag.

Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je het volkorenmeel vervangen door 75 gram amandelmeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes