Volkoren pannenkoeken met appel en kaneel

Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 g magere kwark
- 2 theelepels kaneel
- 50 g volkorenmeel
- 1 rode appel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 293 kcal
- Koolhydraten
- 25,4 g
- - waarvan suikers
- 10,6 g
- Vet
- 11,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,9 g
- Eiwit
- 19,3 g
- Vezels
- 3,8 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,36 g
Bereiding
Breek de eieren in een kom. Voeg de magere kwark, kaneel en het volkorenmeel toe en klop tot een glad beslag.
Was de appel, snijd in dunne schijfjes en verwijder het klokhuis (eventueel met een appelboor).
Verhit een scheutje vloeibare margarine in een koekenpan. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel er een paar appelschijfjes over.
Bak de pannenkoek gaar en herhaal met de rest van het beslag.
Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je het volkorenmeel vervangen door 75 gram amandelmeel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
