Appel-kaneel­pannen­koekjes

Bereiding

Meng het amandelmeel met de eieren, melk, kaneel en een theelepel zoetstof in een kom tot een glad beslag.

Verhit de olie in een kleine pan en bak vier pannenkoekjes op laag vuur tot ze lichtbruin zijn.

Boor het klokhuis uit de appel en snijd de appel in vier dikke plakken.

Bak de appelschijven 10 minuten op laag vuur in een pan met deksel.

Meng de crème fraîche met de citroen en een theelepel zoetstof.

Serveer de pannenkoekjes warm met de schijf appel en een dot crème fraîche per pannenkoek.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 40 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vloeibare zoetstof (geschikt voor bakken)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel olie

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 3 g
Groente 0 g
Kcal 106
Zout 0,2 g

Ingestuurd door: Fieke Dokman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!