Volkoren pannenko­eken met appel en kaneel

Bereiding

Breek de eieren in een kom. Voeg de magere kwark, kaneel en het volkorenmeel toe en klop tot een glad beslag.

Was de appel, snijd in dunne schijfjes en verwijder het klokhuis (eventueel met een appelboor).

Verhit een scheutje vloeibare margarine in een koekenpan. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel er een paar appelschijfjes over.

Bak de pannenkoek gaar en herhaal met de rest van het beslag.

Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je het volkorenmeel vervangen door 75 gram amandelmeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g magere kwark
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g volkorenmeel
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Koolhydraten 25,4 g
waarvan suikers 10,6 g
Vet 11,6 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 19,3 g
Vezels 3,8 g
Groenten 0 g
Kcal 293
Zout 0,36 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!