Appel met pecandip

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Soort gerecht
Appel met pecandip

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 4 eetlepels magere kwark (100 g)
  • 20 g pecannoten
  • ½ theelepel kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
132 kcal
Koolhydraten
10,4 g
- waarvan suikers
8,7 g
Vet
7,4 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
4,5 g
Vezels
2,5 g
Groente
0 g
Zout
0,05 g

Bereiding

Was de appel en snijd in dunne partjes.

Pureer de kwark, pecannoten en kaneel tot een gladde dip.

Serveer de appel met de pecandip.

Tip: Meng de kwark met wat 100 % pindakaas en voeg kaneel toe voor een goedkopere optie. 
 

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco