Appel met pecandip
Ingrediënten
- 1 appel
- 4 eetlepels magere kwark (100 g)
- 20 g pecannoten
- ½ theelepel kaneel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 132 kcal
- Koolhydraten
- 10,4 g
- - waarvan suikers
- 8,7 g
- Vet
- 7,4 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 4,5 g
- Vezels
- 2,5 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,05 g
Bereiding
Was de appel en snijd in dunne partjes.
Pureer de kwark, pecannoten en kaneel tot een gladde dip.
Serveer de appel met de pecandip.
Tip: Meng de kwark met wat 100 % pindakaas en voeg kaneel toe voor een goedkopere optie.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.