Appelball­etjes met pindakaas

Aantal personen
16 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Balletjes van appel met pindakaas

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 80 g havermout
  • 30 g pindakaas 100%
  • 1 theelepel kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
35 kcal
Koolhydraten
4,3 g
- waarvan suikers
1,1 g
Vet
1,3 g
- waarvan verzadigd
0,2 g
Eiwit
1,2 g
Vezels
0,7 g
Groente
0 g
Zout
0 g

Bereiding

Was de appel, verwijder het klokhuis en rasp grof.

Meng de geraspte appel met de havermout, pindakaas en kaneel.

Rol balletjes van het mengsel.

Tip: Je kunt de appelballetjes tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes