Appelmuffins

Bereiding

Warm  de oven voor op 180° C.

Mix de havermout, bakpoeder, ei, melk en boter goed door elkaar.

Schil de appel en snijd ze in partjes.

Voeg de appel,  rozijnen en kaneel toe. Meng alle ingrediënten tot een mooi beslag.

Verdeel het  mengsel over de papieren bakvormpjes. 

Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.

 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 480 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 g rozijnen
  • 12 papieren bakvormpjes

Koolhydraten 18,3 g
waarvan suikers 5,7 g
Vet 4,6 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 2,1 g
Kcal 137
Zout 0,16 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!