Appelroosjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).

Snijd ieder vel filodeeg in 4 gelijke stroken.

Bestrijk de stroken met de Philadelphia light.

Snijd de appels in schijven en leg een strook filodeeg in de lengte voor je. Beleg de helft met appelschijven, laat ze een beetje uitsteken met de schil aan die kant.

Vouw het filodeeg dubbel en rol het op tot een roos.

Bestrijk 4 ovenbestendige schaaltjes met boter en doe hier per schaaltje 4 appelroosjes in.

Bak de appelroosjes 35 minuten.

Bestuif de appelroosjes met poedersuiker.

Variatie: Bestuif de appelroosjes met kaneel en/of voeg 3 krenten per roosje toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 4 theelepels Philadelphia light
  • 4 vellen filodeeg
  • 4 mespuntjes boter om de ovenschaaltjes te bestrijken
  • 4 mespuntjes poedersuiker om de appelroosjes te bestuiven
  • 4 ovenschaaltjes

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 24,2 g
waarvan suikers 9,3 g
Vet 2,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 2,7 g
Vezels 1,4 g
Groente 0 g
Kcal 134
Zout 0,3 g

Ingestuurd door: Sheryll Dumapal

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!