Appeltaart havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Havermoutpap met appel, kaneel en walnoten

Ingrediënten

  • ½ rode appel
  • 20 g walnoten
  • ½ theelepel kaneel
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 40 g havermout

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
326 kcal
Koolhydraten
25,7 g
- waarvan suikers
1,5 g
Vet
19 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
9,3 g
Vezels
4,8 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Hak de walnoten grof.

Bak de appelblokjes in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Voeg de laatste minuut de kaneel en de walnoten toe.

Breng ondertussen de amandelmelk aan de kook, voeg de havermout toe en laat 2 minuten zachtjes koken.

Doe de havermout in een kommetje en schep de gebakken appel met walnoten er bovenop.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge. Meedoen is leuk, lekker en goed voor je gezondheid. Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!

Groente en fruit in de vorm van een ijsco