Aubergine pizzaatjes

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Aubergine pizzaatjes

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 4 champignons
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
16 kcal
Koolhydraten
2,4 g
- waarvan suikers
2,2 g
Vet
0,1 g
- waarvan verzadigd
0 g
Eiwit
0,8 g
Vezels
1,1 g
Groente
47 g
Zout
0,05 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en besmeer met de tomatenpuree. Snijd de tomaten en champignons in dunne plakken.

Beleg de ingesmeerde aubergineplakken met een plak tomaat en wat plakjes champignons.

Maak af met wat Italiaanse kruiden.

Bak de aubergine pizzaatjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer vlak voor het serveren met een blaadje verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes