Aubergine pizzaatjes

Ingrediënten
- 1 aubergine
- 70 g tomatenpuree
- 2 tomaten
- 4 champignons
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- verse basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 16 kcal
- Koolhydraten
- 2,4 g
- - waarvan suikers
- 2,2 g
- Vet
- 0,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0 g
- Eiwit
- 0,8 g
- Vezels
- 1,1 g
- Groente
- 47 g
- Zout
- 0,05 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en besmeer met de tomatenpuree. Snijd de tomaten en champignons in dunne plakken.
Beleg de ingesmeerde aubergineplakken met een plak tomaat en wat plakjes champignons.
Maak af met wat Italiaanse kruiden.
Bak de aubergine pizzaatjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer vlak voor het serveren met een blaadje verse basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
