Aubergine torentjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Aubergine torentjes

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 romatomaten
  • 2 uien
  • 1 mozzarella
  • 75 g rucola
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 soukaburger
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
534 kcal
Koolhydraten
34 g
- waarvan suikers
14,5 g
Vet
33,6 g
- waarvan verzadigd
10,2 g
Eiwit
20,2 g
Vezels
8,4 g
Groente
395 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Was de aubergine en tomaat en snijd in plakjes van 1 cm dik. Pel de ui en snijd in ringen.

Giet het water van de mozzarella af en snijd in plakjes. Was de rucola en laat goed uitlekken.

Gril of bak de aubergineplakjes met een beetje bakolie totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt.

Bak ook de uienringen lichtbruin. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Maak dan stapeltjes van aubergine, mozzarella, ui en tomaat. Je kunt deze stapeltjes zo serveren of nog even in een pan (of oven) verwarmen.

Verhit bakolie in een bakpan en bak de soukaburgers goudbruin.

Serveer de auberginetorentjes met rucola en de soukaburgers.

Heb je nog tomaat of ui over?

Meng dan met de rucola en druppel wat olijfolie extra vierge erover.

Tip: De aubergine torentjes zijn ook erg lekker met verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes