Aubergine torentjes

Bereiding

Was de aubergine en tomaat en snijd in plakjes van 1 cm dik. Pel de ui en snijd in ringen.

Giet het water van de mozzarella af en snijd in plakjes. Was de rucola en laat goed uitlekken.

Gril of bak de aubergineplakjes met een beetje bakolie totdat de aubergine vocht afgeeft en lichtbruin kleurt.

Bak ook de uienringen lichtbruin. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Maak dan stapeltjes van aubergine, mozzarella, ui en tomaat. Je kunt deze stapeltjes zo serveren of nog even in een pan (of oven) verwarmen.

Verhit bakolie in een bakpan en bak de soukaburgers goudbruin.

Serveer de auberginetorentjes met rucola en de soukaburgers.

Heb je nog tomaat of ui over?

Meng dan met de rucola en druppel wat olijfolie extra vierge erover.

Tip: De aubergine torentjes zijn ook erg lekker met verse basilicum.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 1 biologische aubergine 
  • 2 biologische romatomaten
  • 2 biologische uien
  • 1 biologische mozzarella 
  • 75 g biologische rucola 
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder 
  • 2 biologische soukaburger
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 34,0 g
waarvan suikers 14,5 g
Vet 33,6 g
waarvan verzadigd 10,2 g
Eiwit 20,2 g
Vezels 8,4 g
Groente 395 g
Kcal 534
Zout 0,50 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.