Aubergineburger

Bereiding

Pureer de rauwe broccoliroosjes, pecannoten en kaas met het ei, peper en zout tot een smeuïg mengsel en kneed het vervolgens tot 4 burgers.

Doe een beetje olie in een koekenpan.

Bak de burgers aan 2 kanten bruin, wees voorzichtig met het omdraaien.

Snijd de aubergine terwijl de burgers in de pan bakken in 8 dikke schijven en smeer ze in met wat olijfolie.

Leg de schijven tussen de gril tot ze streepjes hebben.

Beleg de aubergine met de burger, cherrytomaat, pesto en kiemplantjes.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kleine broccoli (400 g)
  • 160 g pecan noten
  • 40 g geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 handjes kiemplantjes
  • 4 theelepels rode pesto
  • snuf peper en zout

Koolhydraten 6,1 g
waarvan suikers 5 g
Vet 38,5 g
waarvan verzadigd 6,4 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 6,8 g
Groente 185 g
Kcal 450
Zout 0,5 g