Auberginelasagne met ricotta

Ingrediënten
- 2 grote aubergines, in repen van 1 cm dik
- bloem
- 2 eetlepels olijfolie en extra voor de aubergines
- 1 ui, gesnipperd
- 2 potten bolognesesaus
- 2 eetlepels gehakte basilicum
- 1 eetlepels gedroogde oregano
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 g ricotta (beker 250 g)
- snuf komijn
- peper en zout
- ovenschaal, ingevet
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 331 kcal
- Koolhydraten
- 11,4 g
- - waarvan suikers
- 9,6 g
- Vet
- 24 g
- - waarvan verzadigd
- 9,8 g
- Eiwit
- 15,2 g
- Vezels
- 4,6 g
- Zout
- 0,6 g
Bereiding
Zout de aubergines en leg ze op keukenpapier, zodat het vocht eruit trekt.
Dep de aubergines droog met een keukenpapiertje, haal ze lichtjes door de bloem en bak ze vervolgens in olijfolie.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Voeg de tomatensaus en de basilicum toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg een laagje aubergines op de bodem van een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met Parmezaanse kaas, gevolgd door een laagje ricotta en een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.
Eindig met aubergine en parmezaan.
Bak de lasagne in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
