Aubergine­lasagne met ricotta

Bereiding

Zout de aubergines en leg ze op keukenpapier, zodat het vocht eruit trekt.

Dep de aubergines droog met een keukenpapiertje, haal ze lichtjes door de bloem en bak ze vervolgens in olijfolie.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.

Voeg de tomatensaus en de basilicum toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg een laagje aubergines op de bodem van een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met Parmezaanse kaas, gevolgd door een laagje ricotta en een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.

Eindig met aubergine en parmezaan.

Bak de lasagne in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines, in repen van 1 cm dik
  • bloem
  • 2 eetlepels olijfolie en extra voor de aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 potten bolognesesaus (pot 340 g, La Bio Idea)*
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 1 eetlepels gedroogde oregano
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 g ricotta (beker 250 g)
  • snuf komijn
  • peper en zout
  • ovenschaal, ingevet
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 11,4 g
waarvan suikers 9,6 g
Vet 24 g
waarvan verzadigd 9,8 g
Eiwit 15,2 g
Vezels 4,6 g
Kcal 331
Zout 0,6 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!