Auberginepizza met olijvenspin

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en besmeer met de tomatenpuree.

Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kruid met de Provençaalse kruiden en peper. Verdeel de geraspte kaas over de aubergine plakken.

Halveer de olijven in de lengte. Snijd 1 helft in dunne plakjes. Plaats de halve olijf op de aubergine, als het lichaam van de spin. Maak 6 pootjes van de plakjes olijf. Herhaal dit bij alle aubergineplakken.

Bestrijk met wat olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 50 g tomatenpuree
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 25 g geraspte kaas 30+
  • 45 g zwarte olijven
  • ½ eetlepel olijfolie

Koolhydraten 1,4 g
waarvan suikers 1,0 g
Vet 1,0 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 0,9 g
Vezels 0,7 g
Groente 15 g
Kcal 19
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.