Auberginepizza met olijvenspin

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en besmeer met de tomatenpuree.

Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat.

Kruid met de Provençaalse kruiden en peper. Verdeel de geraspte kaas over de aubergine plakken.

Halveer de olijven in de lengte. Snijd 1 helft in dunne plakjes. Plaats de halve olijf op de aubergine, als het lichaam van de spin. Maak 6 pootjes van de plakjes olijf. Herhaal dit bij alle aubergineplakken.

Bestrijk met wat olijfolie en bak 15 minuten in de oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 50 g tomatenpuree
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 25 g geraspte kaas 30+
  • 45 g zwarte olijven
  • ½ eetlepel olijfolie

Koolhydraten 1,4 g
waarvan suikers 1,0 g
Vet 1,0 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 0,9 g
Vezels 0,7 g
Groente 15 g
Kcal 19
Zout 0,16 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!