Augurkbootje met tonijnsalade

Aantal personen
3 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Type gerecht
Augurkbootje met tonijnsalade

Ingrediënten

  • ¼ rode ui
  • 3 takjes dille
  • 6 middelgrote augurken (zuur)
  • 50 g tonijn uit blik (op water)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • snufje chilivlokken
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
40 kcal
Koolhydraten
3 g
- waarvan suikers
2,7 g
Vet
0,7 g
- waarvan verzadigd
0,4 g
Eiwit
4,9 g
Vezels
0,6 g
Groente
48 g
Zout
0,52 g

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd fijn. Was de dille en hak fijn. 

Halveer de augurken in de lengte. Schraap met behulp van een theelepel het middelste deel uit de augurk zodat er ruimte ontstaat om hem te vullen. Snijd dit fijn.

Laat de tonijn uitlekken en meng met de Griekse yoghurt, fijngesneden augurk, rode ui, dille en chilivlokken. Breng op smaak met peper.

Vul de augurken met tonijnsalade.

Tip: Ook lekker met snack komkommertjes in plaats van augurken.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Groente en fruit in de vorm van een ijsco