Augurkbootje met tonijnsalade

Ingrediënten
- ¼ rode ui
- 3 takjes dille
- 6 middelgrote augurken (zuur)
- 50 g tonijn uit blik (op water)
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- snufje chilivlokken
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 40 kcal
- Koolhydraten
- 3 g
- - waarvan suikers
- 2,7 g
- Vet
- 0,7 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 4,9 g
- Vezels
- 0,6 g
- Groente
- 48 g
- Zout
- 0,52 g
Bereiding
Maak de ui schoon en snijd fijn. Was de dille en hak fijn.
Halveer de augurken in de lengte. Schraap met behulp van een theelepel het middelste deel uit de augurk zodat er ruimte ontstaat om hem te vullen. Snijd dit fijn.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de Griekse yoghurt, fijngesneden augurk, rode ui, dille en chilivlokken. Breng op smaak met peper.
Vul de augurken met tonijnsalade.
Tip: Ook lekker met snack komkommertjes in plaats van augurken.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.
