Aziatische bowl met bloemkoolrijst

Bereiding

Schil de winterpenen met een dunschiller en rasp grof.

Kook de eieren 6 minuten. Giet ze af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de vegetarische reepjes zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.

Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.

Verhit in een andere koekenpan de rest van de olijfolie en fruit de knoflook met het sesamzaad kort aan.

Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.

Doe de taugé in een vergiet en giet hier kokend water overheen. Laat goed uitlekken.

Verdeel de bloemkoolrijst over vier kommen of diepe borden. Verdeel hier de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé over. Leg de gehalveerde eieren erop.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 g vegetarische reepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g sesamzaad
  • 200 verse spinazie
  • 125 g taugé
  • 800 g bloemkoolrijst
  • 300 g gesneden rodekool

Koolhydraten 19,2 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 17,7 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 30,3 g
Vezels 14,3 g
Groente 400 g
Kcal 386
Zout 1,2 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!