Aziatische bowl met bloemkoolrijst

Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 350 g vegetarische reepjes
- 2 tenen knoflook
- 15 g sesamzaad
- 200 verse spinazie
- 125 g taugé
- 800 g bloemkoolrijst
- 300 g gesneden rodekool
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 386 kcal
- Koolhydraten
- 19,2 g
- - waarvan suikers
- 9,4 g
- Vet
- 17,7 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 30,3 g
- Vezels
- 14,3 g
- Groente
- 400 g
- Zout
- 1,2 g
Bereiding
Schil de winterpenen met een dunschiller en rasp grof.
Kook de eieren 6 minuten. Giet ze af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de vegetarische reepjes zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
Verhit in een andere koekenpan de rest van de olijfolie en fruit de knoflook met het sesamzaad kort aan.
Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.
Doe de taugé in een vergiet en giet hier kokend water overheen. Laat goed uitlekken.
Verdeel de bloemkoolrijst over vier kommen of diepe borden. Verdeel hier de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé over. Leg de gehalveerde eieren erop.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
