Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bak de stukken kip in de hete olie aan alle bruin.

Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de rode peper in smalle ringen, de sperziebonen in drieën en de kool in repen.

Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.

Doe dit met de trassi, de ui en de knoflook bij de kip en bak het even mee.

Voeg 4 dl water toe en stoof de kip 25 minuten.

Voeg de rest van de groente toe en kook het geheel in nog 5 minuten verder gaar.

Maak de soep op smaak met wat citroensap.

Schep aan tafel een flinke lepel rijst in de soep.

Ingrediënten

  • 75 g zilvervliesrijst
  • 2 kipkarbonades of kipfilets
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g witte kool
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels trassi (garnalenpasta)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 40,6 g
waarvan suikers 7,2 g
Vet 9,1 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 38,9 g
Vezels 8,9 g
Groente 250 g
Kcal 418
Zout 2 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum