Banaan­wafels
  • recipe icon Hapje, Anders
  • time icon Bereidingstijd: 30 minuten
  • people icon Aantal personen: 4

Bereiding

Lekker als tussendoortje! Eigenlijk zijn wafels altijd lekker. Deze variant is gemaakt met banaan.

Kluts het ei in een kom. Doe de geprakte banaan en boter erbij.

Gooi alle droge ingrediënten in een kom en voeg vervolgens het ei-banaanmengsel toe. Meng goed door elkaar.

Voeg als laatste de melk toe. Het beslag moet een iets dikkere consistentie hebben dan pannenkoekendeeg.

Schenk een kwart van het beslag in een verwarmd wafelijzer.

Lekker met kwark en vers fruit.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1 ei, groot
  • ½ banaan, geprakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zoetstofpoeder
  • 5 g bakpoeder
  • 70 g volkorenmeel
  • 30 ml halfvolle melk

Koolhydraten 17,5 g
waarvan suikers 5,7 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 3,8 g
Vezels 2,2 g
Groenten 0 g
Kcal 132
Zout 0,43 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!