Bananenbrood

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
60 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen + 1 voor de garnering
  • 3 eieren
  • 180 g speltbloem
  • snuf kaneel
  • ½ zakje bakpoeder

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
88 kcal
Koolhydraten
15,4 g
- waarvan suikers
5,5 g
Vet
1,1 g
- waarvan verzadigd
0,3 g
Eiwit
3,1 g
Vezels
1,1 g
Groente
0 g
Zout
0,04 g

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Doe 3 bananen met de eieren en kaneel in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.

Doe dit in een kom en spatel de speltbloem en bakpoeder erdoor. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan erbovenop.

Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gaar is.

Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes