Bananenbrood
  • recipe icon Hapje
  • time icon Bereidingstijd: 60 minuten
  • people icon Aantal personen: 15

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C.

Doe 3 bananen met de eieren en kaneel in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.

Doe dit in een kom en spatel de speltbloem en bakpoeder erdoor. Giet het beslag in een cakevorm en leg een gehalveerde banaan erbovenop.

Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gaar is.

Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen + 1 voor de garnering
  • 3 eieren
  • 180 g speltbloem
  • snuf kaneel
  • ½ zakje bakpoeder

Koolhydraten 15,4 g
waarvan suikers 5,5 g
Vet 1,1 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 1,1 g
Groente 0 g
Kcal 88
Zout 0,04 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.