Barbecue-spiesje met halloumi

Bereiding

Week de prikkers minstens 30 minuten in water zodat ze niet verbranden op de barbecue.

Was de cherrytomaten en de courgette.

Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 2 cm. Halveer de ui, snijd de helft in 4 partjes en splits de partjes in 2 delen.

Pers de knoflookteen en meng met de olijfolie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak.

Rijg de groenten en halloumi aan de spiezen, bestrijk met de kruidenolie en bak 5 minuten op de barbecue.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 8 cherrytomaten
  • 40 g courgette
  • 100 g halloumi
  • ½ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper naar smaak

Koolhydraten 2,8 g
waarvan suikers 2,5 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 4,8 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 1 g
Groente 40 g
Kcal 140
Zout 0,75 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Foto: Foto van de barbecue-spiesje met halloumi op een zwart bord