Basis tomatensaus

Bereiding

Snipper de ui en knoflook.

Snijd de wortel in kleine blokjes en de bleekselderij in dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een hapjespan.

Fruit de ui en knoflook.

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Doe hierna de groenten erbij en bak een aantal minuten mee.

Voeg de passata, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe.

Roer door en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Pureer naar wens de groenten door de saus.

Tips:

  • Deze saus is ideaal om in de vriezer op voorraad te hebben. Maak er dus lekker veel van!
  • Maak de saus verder af door linzen, gehakt of kikkererwten toe te voegen.
  • Serveer met peulvruchtenpasta, courgettespaghetti of volkoren (spelt)penne.
  • Lekker met gescheurde basilicum of tuinkers en geschaafde Parmezaanse kaas.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterwortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 750 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Koolhydraten 18,9 g
waarvan suikers 15,6 g
Vet 2,7 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 4,9 g
Vezels 6,3 g
Groente 200 g
Kcal 133
Zout 0,56 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.