Beef Wellington


-
Hoofdgerecht, Vlees
-
Bereidingstijd: 65 minuten
-
Aantal personen: 4
Bereiding
Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
Verhit een scheut olie in een koekenpan of braadpan en bak het vlees rondom aan.
Vulling
Maak de paddenstoelen schoon. Pel de knoflook. Pluk de kruiden. Maal in de keukenmachine de paddenstoelen met de kastanjes, knoflook en kruiden fijn.
Bak het mengsel in een klontje boter, breng op smaak met zout en peper en laat helemaal afkoelen.
Inrollen in salami
Smeer het vlees in met de geraspte mierikswortel.
Leg de salamiplakken, elkaar overlappend, op plasticfolie. Verdeel hierover het paddenstoelenmengsel.
Leg de ossenhaas op de paddenstoelen en rol op. Leg circa 20 minuten in de koelkast.
Inrollen in deeg
Haal de ingerolde ossenhaas uit het plasticfolie.
Leg het bladerdeeg op een nieuw stuk folie. Leg hierin de ossenhaas. Rol op met de folie. Leg circa 15 minuten in de koelkast.
Bakken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de Wellington uit de plasticfolie en bestrijk het deeg met losgeklopt ei (eventueel aangelengd met een scheutje water). Snijd het deeg in, maar niet door, ter decoratie.
Bak de Beef Wellington op een met bakpapier beklede bakplaat circa 35 minuten in de hete oven.
Controleer na een kwartiertje bakken of het deeg niet te donker kleurt. Verlaag anders de oventemperatuur.
Laat het vlees 10-15 minuten rusten en snijd dan in mooie plakken.
Tip
Maak de Beef Wellington extra mooi door er blaadjes van bladerdeeg op te plakken. Deze kan je uit deeg knippen of snijden. Dan moet het deeg nog enigszins stevig zijn, dat werkt het lekkerst.