Bessenlaagjesroom

Ingrediënten
- 300 g gemengde rode bessen (diepvries)
- 5 g allesbinder
- 45 ml water
- paar druppels vanillearoma
- 300 g magere kwark, naturel
- 3 eetlepels mineraalwater, koolzuurhoudend
- 1 snufje kardemom
- 2 sneden Fries roggebrood
- 1 eetlepel amandelschaafsel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 122 kcal
- Koolhydraten
- 12,4 g
- - waarvan suikers
- 7,8 g
- Vet
- 1,9 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 10 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Laat de bessen ontdooien.
Roer de allesbinder door het water, meng met de bessen en breng aan de kook.
Laat de bessen ca. 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vanillearoma en laat ca. 30 minuten afkoelen.
Roer de kwark met het mineraalwater tot een glad mengsel en breng op smaak met kardemom.
Verkruimel het Fries roggebrood. Doe de helft van de broodkruimels in 4 glazen, bedek met de helft van het bessenmengsel en voeg de helft van de kwarkcrème toe. Herhaal deze laagjes.
Rooster de amandelen in een pan zonder vet. Bestrooi de bessenlaagjesroom met het amandelschaafsel en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
