Bessenlaagjesroom

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 300 g gemengde rode bessen (diepvries)
  • 5 g allesbinder
  • 45 ml water
  • paar druppels vanillearoma
  • 300 g magere kwark, naturel
  • 3 eetlepels mineraalwater, koolzuurhoudend
  • 1 snufje kardemom
  • 2 sneden Fries roggebrood
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
122 kcal
Koolhydraten
12,4 g
- waarvan suikers
7,8 g
Vet
1,9 g
- waarvan verzadigd
0,4 g
Eiwit
10 g
Vezels
4 g
Groente
0 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Laat de bessen ontdooien.

Roer de allesbinder door het water, meng met de bessen en breng aan de kook.

Laat de bessen ca. 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vanillearoma en laat ca. 30 minuten afkoelen.

Roer de kwark met het mineraalwater tot een glad mengsel en breng op smaak met kardemom.

Verkruimel het Fries roggebrood. Doe de helft van de broodkruimels in 4 glazen, bedek met de helft van het bessenmengsel en voeg de helft van de kwarkcrème toe. Herhaal deze laagjes.

Rooster de amandelen in een pan zonder vet. Bestrooi de bessenlaagjesroom met het amandelschaafsel en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes