Bessenlaagjesroom

Bereiding

Laat de bessen ontdooien.

Roer de allesbinder door het water, meng met de bessen en breng aan de kook.

Laat de bessen ca. 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zoetstof en vanillearoma en laat ca. 30 minuten afkoelen.

Roer de kwark met het mineraalwater tot een glad mengsel en breng op smaak met zoetstof en kardemom.

Verkruimel het Fries roggebrood. Doe de helft van de broodkruimels in 4 glazen, bedek met de helft van het bessenmengsel en voeg de helft van de kwarkcrème toe. Herhaal deze laagjes.

Rooster de amandelen in een pan zonder vet. Bestrooi de bessenlaagjesroom met het amandelschaafsel en serveer.

Voor een diner kun je dit recept bijvoorbeeld combineren met de kalkoenrollade

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 300 g gemengde rode bessen (diepvries)
  • 5 g allesbinder
  • 45 ml water
  • 2 druppels vloeibaar zoetstof
  • paar druppels vanillearoma
  • 300 g magere kwark, naturel
  • 3 eetlepels mineraalwater, koolzuurhoudend   
  • 1 snufje kardemom    
  • 2 sneden Fries roggebrood
  • 1 eetlepel amandelschaafsel   

Koolhydraten 12,4 g
waarvan suikers 7,8 g
Vet 1,9 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 10 g
Vezels 4 g
Groenten 0 g
Kcal 122
Zout 0,4 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!