Biefstuk met herfstgroenten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk uit de verpakking, dep droog en laat rusten op kamertemperatuur.

Schrap de wortels en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder, zout en (chili)peper.

Spreid alles uit over de bakplaat en rooster de groenten in circa 20-25 minuten beetgaar in de voorverwarmde oven.

Doe de gesneden cavolo nero in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.

Hussel alles goed door elkaar en leg het halverwege de baktijd op de bakplaat bij de andere groenten. Rooster in 10 minuten crispy (pas op dat het blad niet verbrandt).

Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit bakolie in een kleine koekenpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht.

Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren.

Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten

Serveer de biefstuk met de geroosterde herfstgroenten ernaast.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 200 g biologische biefstuk
  • 250 g biologische regenboogpeen
  • 250 g biologische pastinaak
  • 2 biologische rode uien
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder
  • 150 g biologische cavolo nero, gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 28 g
waarvan suiker 14 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 31 g
Vezels 14 g
Groente 375 g
Kcal 510
Zout 0,3 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.