Biefstuk met wortelpuree

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Biefstuk met wortelpuree

Ingrediënten

  • 200 g biefstuk
  • 300 g spruitjes
  • 1 knoflookteen
  • 2 rode uien
  • 200 g linzen
  • 400 g wortels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepels bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
524 kcal
Koolhydraten
32 g
- waarvan suikers
14 g
Vet
26 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
33 g
Vezels
16 g
Groente
400 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Laat de biefstuk rustig op kamertemperatuur komen. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd ze in dunne plakjes. Pel de knoflook. Pel en snipper de ui. Was de linzen in een vergiet onder de kraan.

Breng water aan de kook voor de wortels. Schrap de wortels en snijd klein. Kook de wortels in 10-15 minuten gaar, giet daarna het water af.

Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de spruitjes met de ui 6-8 minuten. Voeg daarna de linzen toe en roerbak enkele minuten mee. Knijp de knoflook erboven uit en breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Dep de biefstuk droog en bestrooi met zout en peper. Verhit bakolie in een kleine koekenpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht.

Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten.

Pureer of stamp de wortels tot een puree. Serveer de biefstuk met gewokte spruitjes, linzen en wortelpuree.

Tip: Houd je van een beetje pit? Breng de spruitjes dan verder op smaak met chilivlokken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes