Biefstukreepjes met raapjes

Bereiding

Breng water aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes.

Kook in 6 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.

Schil de raapjes en snijd in blokjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak de raapjes 2 minuten. Doe een scheutje water erbij en stoof afgedekt 5-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de waterkers salsa:

Pel de ui en snijd heel fijn. Pel de knoflook. Was de waterkers, snijd de dikke steeltjes ervan af (bewaar voor later) en snijd het blad grof.

Meng de waterkers en de helft van de ui met citroensap (of limoensap) en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erboven uit en mix tot een gladde saus.

Breng op smaak met zout en peper.

Dep de biefstukreepjes droog met keukenpapier. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de biefstukreepjes met de rest van de ui en de kleingesneden waterkers steeltjes enkele minuten. Het is lekker als het vlees nog rosé is vanbinnen.

Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of in plakjes. Besprenkel met citroensap (of limoensap) en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de raapjes, broccoli, avocado en biefstukreepjes over de borden en lepel wat waterkers salsa erover.

Tip: De salsa is vrij compact. Je kunt de saus ook verdunnen met wat water of groentebouillon. Het is ook lekker om een deel van de avocado door de salsa te mengen.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische broccoli 
  • 250 g biologische raapjes 
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflookteentjes 
  • ½ bosje biologische waterkers 
  • 200 g biologische biefstukreepjes 
  • ½ biologische avocado
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • citroen- of limoensap naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 9,7 g
waarvan suikers 7,1 g
Vet 40,7 g
waarvan verzadigd 5,8 g
Eiwit 33,3 g
Vezels 12,4 g
Groente 410 g
Kcal 563
Zout 0,22 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!