Biet­carpaccio met rucola­pesto

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Type gerecht
Bietcarpaccio met rucolapesto

Ingrediënten

  • 200 g rode bieten, gekookt
  • 40 g zachte geitenkaas
  • ½ grote sinaasappel
  • 25 g walnoten
  • peper
  • 25 g rucola, plus extra voor garnering
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • klein scheutje citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
147 kcal
Koolhydraten
4,1 g
- waarvan suikers
3,8 g
Vet
12,4 g
- waarvan verzadigd
2,4 g
Eiwit
3,3 g
Vezels
2,2 g
Groente
55 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Mix de rucola, olijfolie en een beetje citroensap met de keukenmachine of staafmixer tot een glad geheel.

Snijd de bietjes in dunne plakjes met een scherp mes.

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakken.

Verdeel de plakjes biet en sinaasappel over de borden.

Scheur de geitenkaas in stukjes en leg erbij.

Breek de walnoten grof en strooi over de carpaccio.

Maak af met de rucolapesto en wat verse peper.

Garneer met een plukje rucola.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes