Bieten­carpaccio met pistache­nootjes

Bereiding

Snijd de bieten in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd eveneens in dunne plakjes.

Neem drie bietenschijfjes en twee avocadoschijfjes apart, en snijd uit deze schijfjes een sterrenvorm met behulp van een papieren ster.

Leg drie bietenschijfjes op een bord. Leg op elk schijfje een avocadoschijf. Leg op elke avocadoschijf weer een bietenschijfje en ga zo door totdat je drie kleine torens hebt.

Roer het citroensap met de olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing voorzichtig over de bietentorentjes.

Hak de pistachenoten grof met een scherp mes en garneer hiermee de torentjes.

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 480 g gekookte bieten (4 grote bieten)
  • 180 g avocado (1 avocado)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • 30 g pistachenootjes
  • peper en zout naar smaak

Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 7 g
Vet 17,5 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 6,1 g
Groenten 120 g
Kcal 220
Zout 0,4 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.