Bietjessalade met perzik en gerookte kip

Bereiding

Roer in een kommetje de mosterd met de appelciderazijn los. Schenk geleidelijk de olijfolie er bij. Maak op smaak met peper.

Snijd de gerookte kipfilet en de perziken in plakjes.

Leg de veldsla op een schaal, doe daar de bietjes, perziken, kipfilet bij, leg de walnoten bovenop en giet de dressing erover.

Als je in plaats van verse perziken, perziken uit blik neemt reken dan 4,6 g koolhydraten extra en 29 kcal.

Ingrediënten

  • 400 g rode bietjes (vers), in reepjes
  • 150 g veldsla
  • 125 g gerookte kipfilet
  • 3 verse perziken
  • 1 handje walnoten (25 g)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Koolhydraten 26,5 g
waarvan suikers 25,5 g
Vet 21,5 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 28,3 g
Vezels 9,9 g
Groente 275 g
Kcal 439
Zout 0,5 g