Bloemkool-kerriespread

Ingrediënten
- 200 g bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 24 kcal
- Koolhydraten
- 0,7 g
- - waarvan suikers
- 0,5 g
- Vet
- 2,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,3 g
- Eiwit
- 0,4 g
- Vezels
- 0,5 g
- Groente
- 20 g
- Zout
- 0 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en de kruiden.
Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.
1 eetlepel is 1 portie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
