Bloemkool-kerrie­spread

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
24 kcal
Koolhydraten
0,7 g
- waarvan suikers
0,5 g
Vet
2,1 g
- waarvan verzadigd
0,3 g
Eiwit
0,4 g
Vezels
0,5 g
Groente
20 g
Zout
0 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en de kruiden.

Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte.

1 eetlepel is 1 portie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes