Frisse risotto van bloem­kool­rijst

Bereiding

Was de courgette en snijd in blokjes. Was de citroen en rasp de gele schil. Pers ½ citroen uit.

Verhit de olijfolie in een hapjes pan en voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur.

Voeg de courgette en groentebouillon toe.

Breng aan de kook en kook 2 á 3 minuten. Roer regelmatig.

Voeg het citroen- sap en rasp toe en breng op smaak met peper.

Verdeel de bloemkoolrisotto over de borden en serveer met wat rucola bovenop.

Tip: Om dit recept af te maken, voeg naar eigen smaak een stukje zalmfilet (uit de vriezer) toe of kies voor een vegetarische optie zoals wat ongezouten noten of (Parmezaanse) kaas. 

Meld je aan voor Lekker Vegetarisch

  • Gratis digitaal receptenboek
  • 8 inspirerende e-mails vol recepten 
  • Handige tips om vlees te vervangen
  • Informatie over vegetarisch eten
  • Gratis digitaal receptenboek
  • 8 inspirerende e-mails vol recepten 
  • Handige tips om vlees te vervangen
  • Informatie over vegetarisch eten

Ingrediënten

  • 200 g courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • 200 ml groentebouillon minder zout
  • 1 citroen
  • peper naar smaak
  • 20 g rucola

Koolhydraten 13,3 g
waarvan suikers 3,9 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 8 g
Vezels 9,7 g
Groenten 360 g
Kcal 157
Zout 0,16 g

Meld je aan voor Lekker Vegetarisch

  • Gratis digitaal receptenboek
  • 8 inspirerende e-mails vol recepten 
  • Handige tips om vlees te vervangen
  • Informatie over vegetarisch eten
  • Gratis digitaal receptenboek
  • 8 inspirerende e-mails vol recepten 
  • Handige tips om vlees te vervangen
  • Informatie over vegetarisch eten