Bloemkool-linzensalade met tonijn en ei

Bereiding

Laat het blikje linzen en het blikje tonijn goed uitlekken. Snipper de rode ui, halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie fijn.

Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.

Kook het ei in 7 minuten hard.

Schep de linzen met de ui, de tomaatjes, de olijven en de laatste 2 el olijfolie door de rijst. Schep er voorzichtig de tonijn door en breng op smaak met peper en naar wens een beetje zout. Pel het ei en snijd in partjes.

Schep de salade op een schaal en garneer met de partjes ei en de peterselie.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
  • 1 kleine rode ui
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (160g)
  • 1 takje peterselie

Koolhydraten 24,6 g
waarvan suikers 10,9 g
Vet 31,8 g
waarvan verzadigd 5,1 g
Eiwit 36,1 g
Vezels 14,5 g
Groente 375 g
Kcal 558
Zout 1,7 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!