Bloemkool-nasi

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze met een grove rasp tot ongeveer rijstkorrelformaat. Of gebruik een keukenmachine.

Klop de eieren en bak ze als omelet, snijd de omelet in kleine reepjes.

Bak de hamblokjes een beetje aan in een wok met anti-aanbaklaag (geen extra vet nodig).

Snijd de champignons in plakjes en bak even kort mee.

Doe alle voorgesneden groenten en taugé erbij, plus de nasikruiden.

Roerbak tot het gaar is, meng de reepjes omelet erdoor.

Haal van het vuur en schep de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor.

Serveer direct, met de smaakmakers apart erbij: per persoon een scheutje ketjap, een lepel seroendeng en/of een lepel pindakaas (meeberekend in de voedingswaarde).

Let op: dit gerecht is niet goed op te warmen omdat de bloemkool dan te zacht wordt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (600 g)
  • 400 g nasi/bamigroenten 
  • 250 g champignons 
  • 125 g taugé 
  • 150 g gekookte hamblokjes
  • 4 eieren
  • nasikruiden (half zakje)
  • naar keuze erbij serveren per persoon: 
  • 1 theelepel sambal ketjap oelek
  • 1 eetlepel pindakaas 
  • 1 eetlepel seroendeng 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 10,6 g
waarvan suikers 7,3 g
Vet 11,9 g
waarvan verzadigd 3,9 g
Eiwit 19,3 g
Vezels 7,5 g
Groenten 345 g
Kcal 241
Zout 2,36 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!