Bloemkoolpizza met ricotta en zalm

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie

Ingrediënten

  • Pizzabodem:
  • 300 g bloemkool
  • 1 ei
  • 50 g Parmezaanze kaas
  • Beleg:
  • 75 g ricotta
  • 75 g gerookte zalm
  • 100 g courgette
  • 1/3 lente-ui
  • Dille

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
642 kcal
Koolhydraten
18,4 g
- waarvan suikers
15,9 g
Vet
36,5 g
- waarvan verzadigd
19,1 g
Eiwit
56,4 g
Vezels
7,5 g
Groente
400 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng in een pan een laagje water aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Rasp deze met een rasp of hak het in een keukenmachine fijn.

Doe de bloemkool in een zeef, hang deze boven het kokende water en stoom deze in 5 minten gaar. Als de bloemkool is afgekoeld doe je deze in een schone theedoek en wring je het goed uit tot de rasp droog is.

Meng met het ei en de kaas en verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat en maak er speciaal voor Valentijnsdag een hartvorm van.

Bak de pizzabodem 15 - 20 minuten.

Snijd in de tussentijd de courgette in plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

Beleg de pizzabodem met de ricotta, courgette en plakjes zalm en bak de pizza met het beleg nog eens 10 minuten in de oven.

Garneer met dille en lente-ui. Eet smakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes