Bloemkool­pizza met ricotta en zalm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng in een pan een laagje water aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Rasp deze met een rasp of hak het in een keukenmachine fijn.

Doe de bloemkool in een zeef, hang deze boven het kokende water en stoom deze in 5 minten gaar. Als de bloemkool is afgekoeld doe je deze in een schone theedoek en wring je het goed uit tot de rasp droog is.

Meng met het ei en de kaas en verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat en maak er speciaal voor Valentijnsdag een hartvorm van.

Bak de pizzabodem 15 – 20 minuten.

Snijd in de tussentijd de courgette in plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

Beleg de pizzabodem met de ricotta, courgette en plakjes zalm en bak de pizza met het beleg nog eens 10 minuten in de oven.

Garneer met dille en lente-ui. Eet smakelijk!

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

Pizzabodem:

  • 300 g bloemkool
  • 1 ei
  • 50 g Parmezaanze kaas

Beleg:

  • 75 g ricotta
  • 75 g gerookte zalm
  • 100 g courgette
  • 1/3 lente-ui
  • Dille

Koolhydraten 18,4 g
Waarvan suikers 15,9 g
Vet 36,5 g
Waarvan verzadigd 19,1 g
Eiwit 56,4 g
Vezels 7,5 g
Groente 400 g
Kcal 642
Zout 0,5 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Foto: Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie