Bloemkool­pizza met tonijn

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kim Brouwers / Specialist kennis en innovatie

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 1 ei
  • 50 g Parmezaanze kaas
  • 50 g tomatenpuree
  • 90 g tonijn in water (uitgelekt)
  • ½ rode paprika
  • ½ rode ui
  • 30 g geraspte kaas
  • 25 g rucola sla

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
630 kcal
Koolhydraten
21,6 g
- waarvan suikers
18 g
Vet
28,9 g
- waarvan verzadigd
16,7 g
Eiwit
65,2 g
Vezels
10,9 g
Groente
415 g
Zout
0,5 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng in een pan een laagje water aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Rasp deze met een rasp of hak het in een keukenmachine fijn.

Doe de bloemkool in een zeef, hang deze boven het kokende water en stoom deze in 5 minten gaar. Als de bloemkool is afgekoeld doe je deze in een schone theedoek en wring je het goed uit tot de rasp droog is.

Meng met het ei en de kaas en verdeel het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak speciaal voor Valentijnsdag een hartvorm!

Bak de pizzabodem 15 – 20 minuten.

Snijd ondertussen de rode paprika en rode ui in halve ringen.

Beleg de pizzabodem met de tomatenpuree, tonijn, rode paprika, rode ui en geraspte kaas en bak de pizza met het beleg nog eens 10 minuten in de oven.

Garneer met rucola sla. Eet smakelijk!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes