Bloemkoolsalade met de Franse slag

Bereiding

Kook het ei 9 minuten. Spoel het af onder koud water en laat het ei afkoelen. Pel het ei en snijd het klein.

Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in water in 10 minuten net gaar.

Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.

Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.

Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje er door en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.

Maak de bloemkoolsalade op smaak.

Doe hem in een schaal en strooi het ei er over.

Lekker met gestoofde vis en 3 kleine aardappelen. 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 takje peterselie
  • 2 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd

Koolhydraten 3,2 g
waarvan suikers 2,6 g
Vet 7,6 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 2,3 g
Groente 100 g
Kcal 110
Zout 0,2 g