Bloemkoolsoep met garnalen

Ingrediënten
- 650 g bloemkool in roosjes (1 stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten, in schil
- 2 tenen knoflook, in schil
- 700 ml water
- 2/3 tablet voor tuinkruidenbouillon
- nootmuskaat
- 100 ml volle room
- 100 g Hollandse garnalen
- 60 g pijnboompitten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 195 kcal
- Koolhydraten
- 4,9 g
- - waarvan suikers
- 2,4 g
- Vet
- 15,1 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 8,4 g
- Vezels
- 2,8 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 1,9 g
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Verdeel de bloemkoolroosjes, sjalotten en de knoflook in een ovenschaal.
Sprenkel de olijfolie over de bloemkool en rooster dit 25 minuten.
Breng het water met het tablet tuinkruidenbouillon aan de kook en voeg hier de bloemkool aan toe.
Verwijder de schil van de sjalotten en de knoflook en voeg dit toe.
Pureer na 15 minuten koken het geheel tot een gladde massa.
Roer de helft van de room en de Hollandse garnalen door het mengsel en rasp de nootmuskaat erdoor.
Rooster de pijnboompitten in een pannetje.
Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de overgebleven room en garnalen en de pijnboompitten.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
