Bloemkoolsoep

Bereiding

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. 

Was intussen de bloemkool en haal de buitenste bladeren er af. Snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.

Rasp de wortel met een grove rasp, of snijd hem in "lucifertjes".

Snijd de parika en de knoflook in reepjes. De bouillon kookt nu intussen.

Doe de citroensap, wortel, bloemkool, paprika , sambal, foelie en knoflook in de pan.

Breng alles even aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.

Neem de helft van de bloemkoolroosjes en alle andere stukjes van de bloemkool er uit. Wrijf deze tot een smeuïge pasta  en doe 't terug in de pan.

Snipper de bieslook vlak voor het opdienen over de soep.

Ingrediënten

  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 wortel
  • groene paprika
  • een mespunt sambal
  • een mespunt foelie
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel (verse) bieslook

Koolhydraten 3,8 g
waarvan suikers 1,8 g
Vet 1,8 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 3,6 g
Vezels 4,9 g
Groenten 200 g
Kcal 66
Zout 2,85 g