Bloemkoolspiesjes van de barbecue

Ingrediënten
- 300 g bloemkool
- 2½ eetlepels olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- ½ eetlepel kerriekruiden
- snufje chilivlokken
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 113 kcal
- Koolhydraten
- 4,1 g
- - waarvan suikers
- 2,4 g
- Vet
- 9,2 g
- - waarvan verzadigd
- 1,3 g
- Eiwit
- 2,4 g
- Vezels
- 2,9 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,15 g
Bereiding
Week de satéprikkers minstens 30 minuten in water.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Meng de olijfolie, mosterd en kerriekruiden.
Rijg de bloemkool aan de spiezen en bestrijk met de kruidenolie.
Grill 6 á 8 minuten op de barbecue. Garneer met chilivlokken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
