Bloemkool­spiesjes van de barbecue

Aantal personen
3 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Foto van de bloemkoolspiesjes op een bruine plank

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 2½ eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • ½ eetlepel kerriekruiden
  • snufje chilivlokken

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
113 kcal
Koolhydraten
4,1 g
- waarvan suikers
2,4 g
Vet
9,2 g
- waarvan verzadigd
1,3 g
Eiwit
2,4 g
Vezels
2,9 g
Groente
100 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Week de satéprikkers minstens 30 minuten in water.

Snijd de bloemkool in roosjes.

Meng de olijfolie, mosterd en kerriekruiden.

Rijg de bloemkool aan de spiezen en bestrijk met de kruidenolie.

Grill 6 á 8 minuten op de barbecue. Garneer met chilivlokken.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes