Blueberry-muffins

Aantal personen
8 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g bosbessen of blauwe bessen
  • 100 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ca. 2 eetlepels halfvolle melk
  • mespunt bakpoeder
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 8 papieren bakvormpjes (caisses)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
83 kcal
Koolhydraten
8,9 g
- waarvan suikers
1,4 g
Vet
3,9 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
2,2 g
Vezels
1,6 g
Groente
83 g
Zout
0,1 g

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C.

Maak de bessen schoon en dep ze droog.

Meng de volkorenbloem met het bakpoeder en de geraspte citroenschil in een kom.

Voeg het ei, de margarine en de melk toe. Klop dit tot een glad deeg.

Schep voorzichtig de bessen door het deeg.

Verdeel het over de papieren bakvormpjes.

Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
De muffins zijn een beetje vochtig.

Eet ze warm of lauw.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes