Boerenkool-pompoenstoof

Bereiding

Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef goed af onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de rijst afgedekt opzij.

Snijd de runderbraadworsten in stukjes. Verhit bakolie in een braadpan en bak hierin de stukjes goudbruin. Bak de pompoenblokjes enkele minuten mee. Doe de tomatenstukjes erbij en roer goed door.

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Snijd de boerenkool van de nerven en snijd het blad klein. Spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg de boerenkool toe aan de stoof en sudder nog 5 minuten mee.

Serveer de boerenkool-pompoenstoof met de volkoren basmatirijst ernaast.

Tip: Ook erg lekker met rozijntjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 130 g biologische volkoren basmatirijst
  • 2 biologische runderbraadworsten
  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 1 theelepel biologische chilivlokken
  • 200 g biologische boerenkool
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 61 g
waarvan suikers 5 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 31 g
Vezels 10 g
Groente 400 g
Kcal 719
Zout 1,7 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!