Bonen-aspergesalade
Ingrediënten
- 250 gram witte of groene asperges
- 1 kleine pot of blik kidneybeans
- stukje ui
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- ca. 2 eetlepels azijn
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 8 blaadjes basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 170 kcal
- Koolhydraten
- 23 g
- Vet
- 6 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 10 g
- Vezels
- 10 g
- Groente
- 255 g
- Zout
- 0,5 g
Bereiding
Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Laat de asperges afkoelen.
Laat de bonen uitlekken.Snijd het stukje ui en de knoflook klein.
Maak een sausje van de olie, de azijn, de ui, de knoflook, peper en een beetje zout en meng dit door de bonen.
Laat dit enige tijd intrekken.
Snijd de asperges en de geroosterde paprika in stukjes. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein.
Meng de asperges, paprika en basilicum door de bonen en laat de smaak op een koele plaats nog enige tijd intrekken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
