Börek

Bereiding

Laat de spinazie ontdooien. Warm de oven voor op 200 graden.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Hak de amandelen grof.

Maak de ui of sjalot en de knoflook schoon en snijd dit klein.

Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.

Meng de spinazie en de amandelen er door en breng het mengsel op smaak met peper.

Klop voor de saus de eieren los en klop er de margarine, de melk en de yoghurt door.

Bestrijk een ovenvaste schaal met de rest van de olie. Scheur 1 vel yufka in stukken en leg het in de schaal.

Schep steeds wat van de saus tussen de lagen deeg.

Schep het spinaziemengsel erop.

Verkruimel de feta over de spinazie.

Vul de schaal verder met het yufkadeeg en verdeel de saus er tussen.

Bak de borek in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en bruin.

 

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 450 g diepvries spinazie
  • 25 g amandelen, ongezouten
  • 1/2 ui of 1 sjalot
  • 2 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels vloeibare margarine 
  • 150 ml halfvolle melk
  • 150 g halfvolle Turkse yoghurt
  • 1 pak yufka (3 vellen )
  • 200 g feta light

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 8,2 g
waarvan suikers 2,4 g
Vet 15,9 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 10,7 g
Vezels 1,5 g
Groente 60 g
Kcal 222
Zout 0,28 g

Ingestuurd door: Nederlandse Diabetes Federatie