Broccoli-erwtensoep

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Bak vervolgens de broccoli, knoflook en doperwten enkele minuten mee.

Voeg de groentebouillon toe en kook 6 á 8 minuten met de deksel op de pan, totdat alles gaar is.

Pureer tot een gladde soep met een staafmixer.

Voeg de blokjes knolselderij toe aan de soep en kook nog 5 á 7 minuten.

Breng op smaak met peper en gemalen laurier. Schep in kommen en garneer met blaadjes selderij.

Wist je dat.. de stam van een broccoli ook eetbaar is? Verwijder de buitenste schil en snijd de rest in blokjes. Kook deze gaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 broccoli (450 g gesneden)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g knolselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 g tuinerwten (diepvries)
  • 750 ml groentebouillon minder zout
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel gemalen laurier
  • 3 takjes verse selderij

Koolhydraten 24,2 g
waarvan suikers 4,5 g
Vet 6,8 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 14,5 g
Vezels 15,3 g
Groente 420 g
Kcal 247
Zout 0,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.