Broccoli­brood

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Broccolibrood

Ingrediënten

  • 250 g broccoli of kant- en klare broccolirijst
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 theelepel grove mosterd, natriumarm
  • 1 theelepel bakpoeder
  • peper en zout

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
90 kcal
Koolhydraten
1,3 g
- waarvan suikers
0,5 g
Vet
7,1 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
5,3 g
Vezels
1,8 g
Groente
25 g
Zout
0,06 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de rijst door de broccoli grof te malen in een keukenmachine.

Kluts de eieren luchtig.

Voeg alle ingrediënten toe aan de eieren en meng goed door elkaar.

Schep het deeg in een ingevet cakeblik (16 cm) en verdeel gelijkmatig.

Zet het cakeblik in de oven en bak ongeveer 30 minuten.

Laat even afkoelen voordat je de cake in plakken snijd.

Bewaar wat overgebleven is, in de koelkast of diepvries.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes