Broccolibrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de rijst door de broccoli grof te malen in een keukenmachine.

Kluts de eieren luchtig.

Voeg alle ingrediënten toe aan de eieren en meng goed door elkaar.

Schep het deeg in een ingevet cakeblik (16 cm) en verdeel gelijkmatig.

Zet het cakeblik in de oven en bak ongeveer 30 minuten.

Laat even afkoelen voordat je de cake in plakken snijd.

Bewaar wat overgebleven is, in de koelkast of diepvries.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 250 g broccoli of kant- en klare broccolirijst
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 theelepel grove mosterd, natriumarm
  • 1 theelepel bakpoeder
  • peper en zout

Koolhydraten 1,3 g
waarvan suikers 0,5 g
Vet 7,1 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 5,3 g
Vezels 1,8 g
Groente 25 g
Kcal 90
Zout 0,06 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.