Broccoli­puree met zalm

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Broccolipuree met zalm

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 250 g wortels
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g zalm
  • 25 g hazelnoten
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
536 kcal
Koolhydraten
12 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
38 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
31 g
Vezels
13 g
Groente
300 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Breng twee pannen met water aan de kook voor de broccoli en wortels (of gebruik 1 grote pan en kook de broccoli en wortels samen).

Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Schil de wortels en snijd klein. Pel de knoflook. Kook de broccoli 8-10 minuten en giet daarna het water af. Kook de wortels in 5-6 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. 

Verhit een droge koekenpan. Hak de hazelnoten grof en rooster 2-3 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Pureer de broccoli met een staafmixer of een pureestamper. Garneer de broccolipuree met de geroosterde hazelnoten. Serveer de wortels en wilde zalm ernaast.

Tip: Het is ook erg lekker om de wortels te roosteren in de oven (25 minuten op 180 °C).

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes